Україна і світ

Ілон Маск розкритикував месенджер Signal у суперечці про шифрування з Telegram

Ілон Маск розкритикував месенджер Signal на тлі суперечок сервісу з Telegram. Мільярдер засумнівався в безпеці Signal.

Ілон Маск розкритикував месенджер Signal: подробиці

Відомо, що Маск раніше захищав Signal, порівнюючи його захист із надійністю Telegram від Павла Дурова. Однак тепер мільярдер розкритикував керівництво Signal, заявивши, що в сервісі є вразливості, які так і не були усунені.

Зараз дивляться

Усе почалося зі слів Павла Дурова про ненадійне шифрування Signal – він заявив, що влада США витратила $3 млн для створення цієї технології для месенджера. Бізнесмен зазначив, що Signal – поганий вибір для захисту особистих даних під час спілкування.

2021 року Маск підтримав Signal за його захист конфіденційності, але після нещодавньої загальної критики сервісу він змінив свою позицію. Сам мільярдер не уточнив, про які вразливості йдеться, але на слова Ілона відреагувала президентка Signal Мередіт Віттакер. Вона розписала детальніше про систему шифрування в месенджері й про те, що надійність сервісу можна перевірити.

Нагадаємо, що інші соцмережі також можуть бути небезпечними – наприклад, у США заборонили TikTok через загрозу національній безпеці. Місцева влада побоюється, що сервіс може збирати дані про користувачів і передавати їх у Китай. Компанії ByteDance доведеться продати сервіс, або ж його заблокують на території штатів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-13 12:32:28