Україна і світ

HIMARS змінюють тактику війни: Жданов про ювелірний удар ЗСУ по військовій частині РФ у Херсоні

Отримані Україною ракетні артилерійські системи HIMARS змінюють тактику повномасштабної війни, яку розпочала російська армія. За допомогою HIMARS Збройні сили України завдали ювелірний удар по військовій частині Росгвардії у Херсоні. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

– Південний напрямок має найбільше значення – у нас там є успіхи. Ми просунулися, звільнили декілька населених пунктів, ударили по складах та військових частинах. Вперше ми використали високу точність та високотехнологічність HIMARS, коли завдали удар по військовій частині Росгвардії, розташованій у центрі Херсона.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, удар ЗСУ по військовому об’єкту Росії був подвійним, завдавши додаткових втрат окупантам вже після влучання першого снаряда Himars.

– Ракета увійшла всередину будівлі, фактично вибух стався всередині будівлі, тож довколишні будівлі практично не постраждали. Відомостей про жертв серед цивільного населення не надходило. Тобто настільки ювелірний удар, до того ж удар був подвійний. Він був на рівні курйозу.

О 5-й ранку був удар по військовій частині, вранці приїхала комісія на чолі зі старшими та вищими офіцерами. Почали розбирати завали, дістали уламки снаряда HIMARS, намагалися розглянути його на плацу та близько о 10.00 на цей плац прилетіла друга ракета.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-13 22:58:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин