Україна і світ

Графік погодинних відключень світла в Чернігові на 26 серпня 2024 року

Фото: Pexels

В енергетичній системі України спостерігається гострий дефіцит електричної енергії, який був спричинений ударами Росії по критичній інфраструктурі України. У зв’язку із цим НЕК Укренерго запровадило аварійні та погодинні відключення світла по всій території України.

Який графік відключення світла для міста Чернігів на 26 серпня 2024 року. Де саме та коли не буде світла в Чернігові 26 серпня – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Графік погодинних відключень світла в Чернігові

У зв’язку з атакою Росії, АТ Чернігівобленерго спочатку повідомило, що 26 серпня в Чернігівській області буде введено графік аварійних відключень (ГАВ), який складатиметься з 10 черг. На відміну від графіків планових робіт чи планових відключень, у цих графіків немає годин початку та завершення відключення.

Зараз дивляться

Проте з 11:00 регіональний диспетчерський центр Центрального регіону НЕК Укренерго дозволив замінити у Чернігівській області графік аварійних відключень на графік погодинних відключень (ГПВ). Тому замість 10 черг ГАВ вводяться обмеження за графіком у Чернігівській області.

Тому з 11:00 відключаються 1, 3 та 5 черги.

Але надалі можливі зміни, залежно від ситуації в енергосистемі.

Дізнатися детальніше про відключення світла в місті Чернігів можна на сайті Чернігівобленерго за посиланням.

Також НЕК Укренерго звертається до споживачів із проханням свідомо підходити до використання електричної енергії і заощадливо її використовувати. Особливо це стосується пікових годин – з 08:00 до 11:00, а також з 17:00 до 23:00.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В АТ Чернігівобленерго зауважили, що чим більше електроенергії вдасться заощадити, тим меншою буде тривалість відключень світла в пікові години.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-26 13:16:35