Україна і світ

головні новини за 28 лютого 2024

Фото: Факти ICTV

Сили оборони України вибили російських окупантів з Красногорівки Донецької області. Рада Європейського Союзу остаточно підтримала виділення €50 млрд Україні протягом чотирьох років.

Проте російські війська не припиняють атаки по Харківській області. Зокрема, під ворожу атаку потрапили Куп’янськ і Великий Бурлук, де завдано авіаудару по залізничному вокзалу.

Що відбулося в Україні та світі за добу 28 лютого 2024 року – читайте далі у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться

Красногорівка під контролем ЗСУ

З Красногорівки Донецької області тепер вибито російських окупантів, відзвітували в 3 окремій штурмовій бригаді Збройних сил України.

Там зазначили, що українські бійці зачистили Красногорівку від російських сил, щоб не дати можливості ворогу закріпитися. Окупанти відмовлялися здаватися в полон, тому їх ліквідували у зайнятих ними будинках.

Фото: Генштаб ЗСУ

Програма підтримки ЄС на €50 млрд

Рада Європейського Союзу ухвалила остаточне рішення про виділення допомоги Україні на €50 млрд протягом чотирьох років.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, €50 млрд виділять Україні протягом 2024-2027 років. Рішення Ради ЄС є кінцевим пунктом, щоб запрацював механізм. Перші кошти від ЄС очікують у березні.

Атака КАБами по Куп’янську

Російські війська атакували Купʼянськ Харківської області за допомогою керованих авіабомб КАБ-500, внаслідок чого загинуло двох людей і ще поранені пʼятеро осіб. За інформацією ОВА, пошкоджено приміщення кафе та церкву Ісуса Христа.

Фото: Харківська ОВА

Авіаудар по Великому Бурлуку

Удар керованими авіабомбами прийшовся у Великому Бурлуку Харківської області по залізничному вокзалу. Там загинули чоловік і шестирічна дівчинка, мати якої перебуває у важкому стані.

Договір між Україною і Албанією

Україна та Албанія підписали договір про дружбу та співробітництво між країнами. За словами президента Володимира Зеленського, документ сприятиме розвитку співпраці між країнами та зміцненню позицій України в Балканському регіоні.

Фото: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-28 22:48:40