Україна і світ

головні новини за 18 червня 2024 року

Фото: Факти ICTV

У Донецькій області зафіксували черговий воєнний злочин російських окупантів, які жорстоко обезголовили українського захисника.

У Києві відбулася стрілянина в Шевченківському районі, де невідомий вистрелив у чоловіка, який сидів з дружиною в авто.

Служба безпеки України атакувала нафтобази Азовська та Азовнафтопродукт у Ростовській області на території Росії.

Зараз дивляться

Ситуація на фронті залишається дуже складною. З початку доби відбулося 76 бойових зіткнень. Найбільша кількість – на Покровському напрямку.

Що відбулося в Україні та світі за добу 18 червня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Обезголовлення воїна у Донецькій області

У Донецькій області російські окупанти жорстоко обезголовили українського військовослужбовця, повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

За його словами, отримано інформацію, що російські командири віддали наказ не брати в полон українських військовослужбовців, а вбити з нелюдською жорстокістю – шляхом обезголовлення. Один з таких фактів вже зафіксовано на Донеччині.

Фото: Генеральний прокурор України Андрій Костін

Стрілянина у Києві

Вдень 18 червня відбулася стрілянина у Києві у Шевченківському районі. Інцидент стався на вулиці Віктора Ярмоли, де місцеві жителі почули постріли.

За інформацією Національної поліції України, до припаркованого на вулиці авто, у якому перебував чоловік з дружиною, підійшов невідомий та вистрілив у чоловіка, після чого втік. На місці працюють правоохоронці.

Фото: Нацполіція

Підпали авто ТЦК у Дніпрі

У Дніпрі затримали групу зловмисників, які за вказівкою російських спецслужб планували серію підпалів військових автомобілів ТЦК.

Один з транспортних засобів уже встигли підпалити, але подальші плани не вдалося реалізувати, повідомляють у Службі безпеки України.

За даними СБУ, зловмисники хотіли використати коктейлі Молотова, щоб підпалити військові авто. Спецслужби Росії були готові платити по $3 тис. за знищення одного транспортного засобу.

Фото: СБУ

Атаки по нафтобазах у Росії

У ніч на 18 червня СБУ атакувала нафтобази Азовська та Азовнафтопродукт у Ростовській області РФ, повідомляють поінформовані джерела Фактів ICTV.

У районі залізничної станції та порту Азова Ростовської області після атаки дронів спалахнули пожежі на резервуарах з нафтопродуктами. Загалом пошкоджені нафтобази налічують 22 резервуари з паливом.

Танки Frankenstein для ЗСУ

Німецьке оборонне підприємство Rheinmetall передасть Україні нові танки Frankenstein, здатні збивати ударні дрони та ракети, заявив керівник відділу наземних систем компанії Бйорн Бернхард.

Відомо, що корпус Frankenstein створений на основі відомих німецьких танків Leopard 1, а на його башту встановлюється зенітна система Skyranger. Таке озброєння дасть можливість ЗСУ забезпечити додатковий захист від повітряних загроз.

Фото: Getty Images

Ситуація на фронті

Зараз ситуація на фронті залишається складною через те, що російські війська продовжують наступальні дії, намагаючись прорвати оборону Сил оборони України.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, з початку доби збільшилася до 76 кількість бойових зіткнень. Найбільша активність російських окупантів залишається на Покровському напрямку, де українські воїни дають відсіч ворогу.

На Харківському напрямку армія РФ починала штурмові дії п’ять разів у районі Вовчанська. Зараз тривають два бойові зіткнення.

Фото: Генштаб ЗСУ

На Куп’янському напрямку відбулося вісім бойових зіткнень. Українські воїни відбивають дві ворожі атаки біля населених пунктів Степова Новоселівка і Берестове. По Синьківці ворог завдав удару некерованими авіаракетами.

На Лиманському напрямку окупанти від початку доби здійснили 10 наступальних дій. До попередніх локацій з активними боями додався Серебрянський ліс. Ситуація перебуває під контролем Сил оборони України, переконують в Генштабі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-18 18:59:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин