Україна і світ

Гемілтон – новий переможець Гран-прі Бельгії після дискваліфікації Рассела

Пілота Mercedes Джорджа Рассела дискваліфікували після його сенсаційної перемоги у Гран-прі Бельгії.

Причиною дискваліфікації гонщика стала недостатня вага його боліда. Це означає, що новим переможцем перегонів на Спа-Франкоршам став Льюїс Гемілтон.

Про це повідомляє пресслужба Формули-1.

Зараз дивляться

Гран-прі Бельгії: Джорджа Рассела дискваліфікували

Рассел здобув перемогу завдяки стратегії одного пітстопу. Він випередив свого напарника по команді Льюїса Гемілтона лише на півсекунди.

Однак у звіті технічного делегата, опублікованому після перегонів, зазначалося, що, хоча спочатку було визнано, що автомобіль відповідає мінімальній вазі 798 кг, з нього було вилучено 2,8 літра пального.

У протоколі зазначено таке: Болід не був повністю злитий згідно з процедурою зливу, представленою командою у своїх документах, що є порушенням п. 6.5.2.

Зазначається, що болід знову зважили на внутрішніх та зовнішніх вагах FIA, які показали 796,5 кг. Оскільки це на 1,5 кг нижче мінімальної ваги, питання передали на розгляд стюардів.

Згодом стюарди підтвердили дискваліфікацію Джорджа Рассела з перегонів. Таким чином, Гемілтон став переможцем Гран-прі Бельгії, Оскар Піастрі – другий, а Шарль Леклер піднявся на третю сходинку.

Для семиразового чемпіона Формули-1 це 105-та перемога на етапах королівських перегонів у кар’єрі.

Нагадаємо, Джордж Рассел першим перетнув фінішну лінію на Гран-прі Бельгії, випередивши свого напарника Льюїса Гемілтона. На відміну від інших гонщиків з першої десятки він вирішив обрати тактику одного пітстопу, тоді як решта двічі змінювали шини.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-28 20:26:05