Україна і світ

Ганна Маляр презентувала програму реабілітації військових, які повернулися з полону

Під час робочого візиту заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр відвідала Консультаційний центр Південного регіону і презентувала програму реабілітації повернених з полону. Основна мета програми – створити комплексний підхід до реабілітації й лікування.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Разом з заступницею Міністра оборони України на презентації були присутні секретар Робочої групи Координаційного штабу Богдан Охріменко та керівник напрямку роботи з родинами Юрій Таранюк.

Презентуючи програму, автори зазначили, що вона розрахована на військових, які повернулися з полону, членів родин військовополонених, які вже повернулися чи ще перебувають в полоні, або тих, яких вважають зниклими безвісти. Також програмою можуть скористатися ветерани війни, які потребують того чи іншого виду реабілітації.

«Ми всюди розповідали про наш Координаційний штаб, аби люди знали про його існування, і щоби родини військовополонених зверталися безпосередньо до представників Координаційного штабу та його регіональних представництв і впевнилися, що там допоможуть», — зазначила Ганна Маляр.

Програма реабілітації включає в себе медичні послуги, психологічну, фізичну та соціальну реабілітацію, амбулаторні послуги, протезування та первинну реабілітацію.

Уповноважена Південного регіонального представництва Координаційного штабу Ганна Замазєєва разом з фахівцями Консультаційного центру ознайомили присутніх з принципами організації та функціонування регіонального представництва та провели ознайомчу презентацію роботи «гарячої лінії», кабінетів психологічної та юридичної допомоги. Окремо акцентували увагу на дитячій кімнаті, де педагоги можуть працювати з дітьми військовополонених.

Зараз Консультаційний центр Південного регіону надає підтримку родинам військовополонених з Миколаївської, Одеської та Херсонської областей. Також регіональні консультаційні центри Координаційного штабу працюють у Вінниці та Харкові.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-12 08:46:09