Україна і світ

Фонд Клуні хоче арешту для російських пропагандистів

Фонд, заснований зіркою Голлівуду Джорджем Клуні, прагне притягнути до відповідальності російських пропагандистів. Для цього юристи організації готують матеріали, що підтвердили б заклики рупорів Кремля до війни проти України та геноциду українців.

Фонд Клуні бореться з російськими пропагандистами

Розслідування злочинів, скоєних в Україні, розпочате вже у понад десяти країнах, розповіла директорка з юридичних питань проєкту Docket Анна Нейстат. Так само правозахисники домагаються уваги до російської пропаганди.

– Ми складаємо запит на порушення кримінальної справи в країні, де це є у кримінальному кодексі, ґрунтуючись на аналізі висловлювань цих російських пропагандистів та доводячи, що їхні слова підпадають під визначення такого злочину, – пояснила Нейстат.

Юристка додала, що на відміну від російських військових пропагандисти охоче подорожують за кордон. Тож наявність ордера на їхній арешт дозволить рано чи пізно притягнути їх до кримінальної відповідальності.

Зараз дивляться

Зараз фахівці аналізують цільові аудиторії путіністів, відстежують як ці наративи потрапляють на передову та мотивують російських солдатів та їхні родини до війни та вбивства українців.

Фонд Клуні за справедливість разом з актором заснувала його дружина – правозахисниця Амаль Клуні. В організації впевнені, що ті, хто підтримує геноцид проти України інформаційно, мають відповісти, так само як інші військові злочинці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-02 13:04:47