Україна і світ

Фізіотерапія для мозку: у США вперше схвалили додаток для лікування депресії Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило програму для лікування депресії Rejoyn. Як повідомляється, програма допомагає пацієнтам зміцнити нейронні зв'язки в мозку. 15 Серпня, 12:46


Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило програму для лікування депресії Rejoyn. Як повідомляється, програма допомагає пацієнтам зміцнити нейронні зв’язки в мозку.

Перша програма в історії

Rejoyn стала першою в історії програмою, дозволеною FDA для лікування депресії. Це не форма розмовної терапії і не бібліотека вправ із когнітивно-поведінкової терапії (тип лікування, що допомагає людям переосмислити негативні думки та переконання). Зі свого боку власник програми Otsuka Precision Health порівнює Rejoyn з фізіотерапією для мозку.

Як це працює

Додаток пропонує шеститижневу програму, під час якої пацієнти виконують завдання, в яких потрібно розпізнавати і запам’ятовувати чотири конкретних емоції на фото облич. Складність завдань на відповідність фотографій та емоцій на них поступово збільшується.

Зараз дивляться

Вважається, що ця діяльність, офіційно відома як завдання із запам’ятовування емоційних облич (EMFT), допомагає пацієнтам зміцнити нейронні зв’язки в мозку.

Кому дозволено доступ

Хоча Rejoyn тепер доступна в App Store і Google Play, тільки пацієнти з діагностованою депресією, які приймають антидепресанти, мають право на рецепт для програми. Пацієнтам також має бути не менше 22 років.

Коли шеститижневий період лікування закінчується, пацієнти можуть мати доступ ще чотири тижні. Після цього вони більше не зможуть використовувати додаток.

Низькі ризики

FDA визнала, що програма має низькі ризики. В Otsuka Precision Health кажуть, що не виявили жодних побічних ефектів під час свого клінічного випробування, але, як і в разі будь-якого лікування депресії, радять пацієнтам проконсультуватися зі своїм лікарем, якщо симптоми не зникають, або якщо в них є суїцидальні думки.

Спочатку Rejoyn коштуватиме $50 для окремих пацієнтів, які платять готівкою. Для страхових компаній ціна становить $200.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Mashable

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 13:06:08