Україна і світ

Етностиль в тренді: вибираємо сережки-кільця для гармонійного образу


Мати яскравий вигляд і стати впізнаваною допоможе етнічний стиль. Він формується під впливом різних культур і має особливості, які простежуються в деталях. Важлива роль відведена прикрасам, адже саме вони створюють акценти та особливий настрій. Навіть найнейтральніші вбрання заграють новими фарбами із вдало підібраними ювелірними виробами.

сережки

Головні риси етностилю

Автентичні мотиви використовують практично всі дизайнери. Етнічні особливості виражаються різними способами:

Зараз дивляться
  • Форма. Мотиви втілюються в геометричні конфігурації. Наприклад, маленькі і великі сережки-кільця, або конго – примітна особливість африканського стилю.
  • Матеріали. Етнос “дружить” з дорогоцінними металами і натуральним камінням. Можуть бути присутніми й інші матеріали, такі як текстиль і шкіра.
  • Яскравість. Для етностилю характерні оригінальні колірні поєднання. Ювеліри вільно і сміливо комбінують виразні відтінки, не боячись надмірностей.
  • Масивність. Етнічний стиль – це габаритні розміри та об’єми. Довгі, широкі, важкі прикраси можна надягати разом. Головне, щоб вони поєднувалися.
  • Флористичні та зоологічні орнаменти. Символи у вигляді рослин і тварин присутні в кожній культурі. Це можуть бути польові квіти, дерева, змії, пір’я та інші елементи.

Етнічні прикраси різноманітні, тому під час вибору орієнтуйтеся на напрямок, якому віддаєте перевагу.

сережки

Сережки-кільця: огляд варіантів

Моделі-конго перебувають на піку популярності. Можна вибрати варіант, який відповідатиме образу і смакам. Поширені види сережок:

  • Порожнисті кільця – зазвичай тонкі й великі. Замок протягується в мочку і практично непомітний.
  • Незамкнуті – із застібкою-гвоздиком і одним вільним краєм. Виглядають легко і невимушено.
  • З англійським замком – він надійний, витримує велику вагу. Моделі зручні та практичні.
  • З камінням – їх розташовують доріжкою по обідку. Вставки бувають однотонними і різнокольоровими.
  • З підвісками – кріпляться до кілець. Другий ярус створює об’ємність, а використані фігурки – стилістичний напрям.
  • З емаллю – кольоровим покриттям. Заповнює широкий майданчик повністю або частково.
  • Геометричні – ромбоподібні, прямокутні, неправильних форм.

Це далеко не повний список. Універсальність конструкції дає можливість експериментувати і вибрати відповідний варіант.

З чим і як носити

Найбільш вдало виглядають сережки-конго в літніх образах. Замість капелюха або кепки намотайте на голову яскравий тюрбан і вдягніть масивні кільця. Так ви внесете етнічні мотиви і не залишитеся непоміченою. Тонкі витончені кільця чудово поєднуються з легким сарафаном, а також майкою та шортами. Вдалим доповненням до такого вбрання стануть кулон аналогічної форми та ланцюговий анклет.

Створити національний слов’янський образ допоможуть світла лляна сукня, сережки з підвісками-квіточками і багатоярусне намисто. Українську символіку можна підкреслити бавовняною вишиванкою і прикрасами із синьо-жовтою емаллю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Щоб доповнити осінньо-зимове вбрання, обирайте масивні потовщені вироби з алмазною гранню, великими вставками та об’ємними підвісками. Такі прикраси матимуть гарний вигляд разом із трикотажним гольфом, вовняним різнокольоровим пуловером і сукнею-бохо. Доповнити вбрання можна литим браслетом з орнаментом. Створюйте прекрасні етнічні образи, користуючись багатоваріантністю ювелірних виробів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-28 11:47:36