Україна і світ

Ентоні Блінкен зіграв на гітарі у київському пабі

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва зіграв на гітарі у столичному пабі. Разом з гуртом 19.99 він виконав пісню Ніла Янга Rockin’ In The Free World.

Ентоні Блінкен зіграв у київському барі

До Києва американський політик прибув у вівторок, 14 травня. Перед виступом на сцені пабу він запевнив українців у підтримці з боку США. Зокрема він згадав про складну ситуацію на Харківщині.

– Сполучені Штати з вами, більша частина світу з вами. І вони борються не лише за вільну Україну, але й за вільний світ, і вільний світ теж з вами, – наголосив Блінкен.

Зараз дивляться

Проте не всі оцінили виступ держсекретаря США. В мережі зʼявилося чимало коментарів про те, що музика не закриє Україну від російських ракет і такі виступи не на часі.

  • Це якийсь цирк. Поки ми в Харкові лицем ловимо шахеди, ракети й вже навіть бомби, як сьогодні, в Києві вони грають в барі…
  • Сюр.
  • На жаль, музика не прикриває Харків від ракет, як то зробили б системи Patriot.

Разом з тим є  й ті, хто вважає, що візит Блінкена під час війни свідчить про те, що наша країна й надалі матиме підтримку західних партнерів.

Візит Ентоні Блінкена до Києва – що відомо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про проведення першого раунду переговорів з держсекретарем США. Це відбулося у піцерії, що її відкрили ветерани російсько-української війни.

– Розмову про підтримку України, про відновлення справедливого миру та розвиток нашої держави, про зброю для наших солдатів ми почали саме тут, де бачиш, заради кого та завдяки кому. Я розказав йому історію закладу, створеного ветеранами, які й зараз на фронті, і замовив піцу Українська. Держсекретар залишився задоволеним і зворушеним, – розповів Кулеба.

За словами очільника МЗС, на сьогодні запланований другий раунд переговорів. Нагадаємо, що це четвертий візит Блінкена до Києва після початку повномасштабного вторгнення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-15 11:22:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин