Україна і світ

Ексклюзивний тест-драйв: перший український багі в дії

Кореспондентка АрміяInform на власні очі побачила, як відбувалося тестування багі бездоріжжям та дізналася всі подробиці про переваги українського виробництва.

…Разом з розробником і його сином відправляємося на важкодоступну місцевість та починаємо тестувати багі.

Спершу їздимо по пагорбах та болотній місцевості, місцями з глибокою водою, і бачимо, що багі чудово справляється.

Після низки випробувань багі піском, болотом та пагорбами, член команди Олександр розповідає про всі переваги української розробки:

— Наші багі будуть використовувати для евакуації поранених, підвезення боєприпасів та особового складу в місця, в які важко проїхати. Перший в Україні багі розробила команда від благодійного фонду Алли Мартинюк. Його переваги в тому, що він набагато доступніший щодо ціни, ніж ті, які закуповують за кордоном та які обладнані більшим функціоналом.

photo1710426793 5

Український багі може розвивати швидкість до 90 кілометрів на годину, має кліренс 40 см та може заїжджати у воду на глибину до 79 см. Крім цього, багі має п’ять сидячих місць та може вивозити двох лежачих поранених.

photo1710426793 6

— Загалом, багі вважаються новинкою на фронті, адже з’явилися вони трішки більш ніж пів року тому. Їх закуповували за кордоном, і, звісно, коли з’явилась масова потреба в них, то ми вирішили створювати власне українське виробництво. Здебільшого його робив мій батько, це була щоденна кропітка робота, — каже Олександр.

photo1710426793 4

І додає, що їхній багі розрахований саме під навантаження, які є під час бойових дій, щоб захисникам було зручно виконувати поставлені завдання.

— Друга модифікація багі матиме комбіновані холодні та гарячі труби. Також буде посилений функціонал, дизельні мотори та сам відсік з мотором будуть зніматися, щоб бійці в разі поломки могли оперативно міняти його на місці. У новому «апгрейді» нашого багі будуть бризговики, адже ви самі бачили, що під час проїзду бездоріжжям багі закидує болотом, — додав Олександр.

Засновниця благодійного фонду Алла Мартинюк наголосила, що перший багі вже вирушає на Бахмутський напрямок і допомагатиме тим, хто боронить нашу землю від окупантів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото автора

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-03-15 11:21:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин