Україна і світ

Допомога Україні Конгрес – спікера Джонсона можуть звільнити

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що конгресмени готові надавати фінансову підтримку іноземним союзникам, але пріоритетом залишається безпека власних кордонів.

— Нашою головною, першорядною відповідальністю протягом останніх трьох років було забезпечення безпеки кордону. Якщо ми збираємося виправити все у світі, ми маємо спочатку допомогти Америці, ми маємо зосередитися на її безпеці, – заявив він 29 лютого.

Водночас член Палати представників від Республіканської партії Браян Фіцпатрік шукає спосіб обійти спікера Джонсона, щоб домогтися прийняття допомоги Україні.

За його словами, Київ гостро потребує постачання військової допомоги від Сполучених Штатів, це питання більше неможливо затягувати.

Зараз дивляться

— Це екзистенційно, це чутливо до часу. Чи це наш продукт, чи чийсь інший, нам просто потрібно доставити їм гроші, – сказав він.

Фіцпатрік зазначив, що з цією метою вже готує петицію про відставку Джонсона, яка у разі збору 218 підписів буде проголосована його колегами в Палаті.

— Цей маневр також потребує певного часу – 30 днів, протягом яких Палата засідає, – перш ніж його можна буде поставити на голосування, – зазначив республіканець.

Джерело: The Hill, Axios
військова допомога, Конгрес США

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-29 23:23:17