Україна і світ

Чи вдасться речнику Палати представників США сприяти виділенню допомоги Україні – пояснення

Майбутнє України може залежати від спроможності речника Палати представників США Майка Джонсона наполягти на виділенні десятків мільярдів доларів на допомогу. Він неодноразово називав це “критичним пріоритетом” для США.

Таку заяву зробила конгресова репортерка видання Wall Street Journal Ліндсі Вайз. Вона звернула увагу на нещодавну тезу Джонсона, що США не можуть дозволити Володимиру Путіну крокувати Європою, тому розуміють необхідність допомоги.

У матеріалі WSJ йдеться, що фінансування для Києва є частиною складного набору переговорів між політиками США та перевіркою лідерства Джонсона.

Зараз дивляться

Журналістка нагадала, що напруга в Республіканській партії щодо скорочення видатків і стратегії США позбавила посади попередника Джонсона – конгресмена Кевіна Маккарті. Проте голосування за пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на $106 млрд може бути вже наступного тижня.

Ліндсі Вайз припустила, що окремі члени Палати представників США можуть запропонувати резолюцію про усунення речника Джонсона з посади, як це відбулося з Маккарті. Це може відбутися, якщо вони вважатимуть, що Джонсон переступає так звану лінію.

Проте у матеріалі звертають увагу, що Майк Джонсон нещодавно висловив доволі оптимістичний прогноз про ухвалення закону, який стосується додаткового фінансування для України та Ізраїлю до Нового року.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: The Wall Street Journal

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-02 22:14:46