Україна і світ

Будьмо гідними їхнього подвигу! Зірки вшановують пам’ять захисників України


Сьогодні, 29 серпня, День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Ця важлива дата є нагадуванням про те, якою ціною українцям дається свобода та можливість будувати майбутнє на своїй землі. Українські зірки сьогодні публічно вшановують пам’ять загиблих героїв та закликають українців бути гідними їхньому подвигу.

Як зірки вшановують пам’ять захисників України

Лідер гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук опублікував відео, на якому виконує пісню Той день для українських захисників. Він зазначив, що тисячі українців віддали свої життя, захищаючи майбутнє нашої держави.

Зараз дивляться

– Тисячі наших братів і сестер, наших синів і дочок віддали свої життя, захищаючи майбутнє України, і наближаючи Той День. Вічна пам’ять і вічна слава Героям! – підписав ролик Вакарчук.

Артист Дмитро Монатик зробив репост публікації, в якій розповідається про загиблих захисників та захисниць України.

У дописі наводяться цитати Романа Ратушного, Дмитра Коцюбинського, Павла Петриченка, Ірини Цибух, Максима Кривцова, Андрія Пільщикова, Дмитра Пащука, Костянтина Юзвюка. Всі вони віддали життя за нашу свободу та незалежність.

Дмитро Монатик

Фото: Дмитро Монатик/Instagram

Цією ж публікацію у сториз в Instagram поділилася й телеведуча Маша Єфросиніна.

– Пам’ятаймо, якою ціною нам дається свобода. Будьмо гідними їхнього подвигу! – йдеться в дописі.

Маша Єфросиніна

Фото: Маша Єфросиніна/Instagram

Співачка Світлана Тарабарова опублікувала відео із соняшником, який є символом цього пам’ятного дня, та словами своєї пісні Ніколи знову. Вона зазначила, що дата 29 серпня довгий час для неї була пов’язана із страшним 2014 роком, коли сталася Іловайська трагедія. Але, на жаль, то був тільки початок.

– 29-е серпня для мене довгий час було пов’язане із тим страшним 14-им роком, соняшниками в диму та невимовним болем, коли просто хочеться вити, але ти безсильна щось виправити. На жаль, то був тільки початок і зараз вже майже кожну родину торкнулось горе. День пам’яті зараз кожен день. Кожен день мрію зупинити цей страшний лічильник. І щоб більше ніколи моя країна не втрачала найкращих, – написала Тарабарова.

Співачка Надя Дорофєєва поділилася відео з Майдану Незалежності, де майорять синьо-жовті прапорці із іменами героїв, які загинули в боротьбі з російською агресією.

– Вшануймо кожного та кожну, хто віддав життя за нашу країну, – написала Надя.

Надя Дорофєєва

Фото: Надя Дорофєєва/Instagram

Артистка Джамала поділилася у сториз в Instagram відео зі словами українського поета і військовослужбовця Максима Кривцова, який загинув у січні 2024 року на Харківщині.

До слова, в День пам’яті захисників України на вокзалах Укрзалізниця транслюватиме поезію полеглих українських воїнів.

– Пам’ятаємо кожного та кожну, шануємо пам’ять наших героїв. Ніколи не забудемо, – написала Джамала.

Джамала

Фото: Джамала/Instagram

Пам’ять українських захисників вшанувала й співачка Настя Каменських. Вона зробила репост публікації президента Володимира Зеленського.

Настя Каменських

Фото: Настя Каменських/Instagram

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Пам’ятаємо і дякуємо, – написала Каменських.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-29 14:29:31