Україна і світ

Британія збільшить видатки на оборону на $6 млрд, через війну в Україні

Уряд Великої Британії  хоче збільшити видатки на оборону до 2,25% ВВП. У найближчі два роки вони зростуть на 5 млрд фунтів стерлінгів це близько $6 млрд.

Про це заявив прем’єр-міністр країни Ріші Сунак, повідомляє The Telegraph.

Як зазначає видання, витрати Британії на оборону у 2021-2022 роках становили 71,4 млрд фунтів стерлінгів, а додаткові гроші дозволять до 2025 року збільшити витрати на оборону до 2,25% ВВП, до прикладу у 2020 році цей показник становив 2%.

Зараз дивляться

 – Пункт про збільшення військового бюджету буде відображено в оновленій версії Комплексного огляду питань безпеки, оборони та зовнішньої політики Сполученого Королівства. Її опублікують 13 березня, – пише видання.

3 млрд фунтів спрямують на розвиток ядерних сил стримування. Ще частина суми піде на заповнення запасів боєприпасів і озброєнь, які були передані Україні для захисту від агресора.

– Документ відповідає на геополітичні загрози, що виникають унаслідок війни РФ проти України та економічного примусу з боку Китаю, – зазначив Сунак.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, Пентагон почав перегляд своїх запасів зброї, що свідчить про те, що Вашингтон готується збільшити видатки на озброєння через занепокоєння з приводу впливу війни Росії проти України на постачання боєприпасів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-13 12:30:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин