Україна і світ

Британія виділяє 2,3 млрд фунтів підтримки для України у 2023 році

У 2023 році Британія надасть Україні 2,3 млрд фунтів стерлінгів фінансової підтримки. Про це повідомив британський міністр оборони Бен Воллес.

– Ще 2,3 млрд фунтів стерлінгів підтримки в наступному році, і в цьому ми переконаємося, що у них є системи озброєння, які їм потрібні, і Сполучене Королівство допоможе їм купити їх в інших країнах світу. Ми надамо їм системи озброєння, які відповідають їхнім радянським зразкам. Нещодавно ми пожертвували тисячі зенітних ракет, щоб вони могли збивати безпілотники, – цитує Воллеса The Guardian.

У той же час, за словами міністра, Британія надасть свої знання та досвід на те, щоб була змога якнайкраще координувати протиповітряну оборону. 

Паралельно – зробить усе можливе, щоб Україна могла відтіснити російські сили на землі.

– Я звернув увагу на вчорашні коментарі Гордона Брауна, що дуже важливо, щоб ми вказали і нагадали світові, що ми бачимо, як Росія порушує міжнародне право, систематично бере участь у воєнних злочинах, зґвалтуваннях і тому подібних речах, і не можна ігнорувати, що ми всі повинні протистояти цьому і переконатися, що Росія розуміє, що якщо вона не припинить те, що робить, зараз, то це матиме довгострокові наслідки, – зазначив Бен Воллес.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше міністерства фінансів та оборони Великої Британії досягли принципової згоди щодо збільшення витрат на оборону країни. Таким чином вони хочуть нівелювати скорочення в реальному вимірі через інфляцію на тлі продовження повномасштабної війни в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-29 18:10:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин