Україна і світ

Близько 190 ударів та понад 70 загиблих: у ДСНС розповіли про масовані обстріли РФ

У період з 7 жовтня російські окупаційні війська завдали близько 190 масованих ударів по території України. Постраждали 16 областей та Київ.

Про це поінформував сьогодні на брифінгу речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), полковник служби цивільного захисту Олександр Хорунжий.

– У період з 7 по 18 жовтня Росією нанесено близько 190 масованих ударів ракетами, дронами-камікадзе та артилерією по 16 областях України та Києву. Найбільшу кількість ударів протягом 10, 11, 17 та 18 жовтня було завдано по Київській області та Києву, – зазначив він.

Хорунжий уточнив, що ворог завдавав ударів по об’єктах критичної інфраструктури, зокрема енергетики. Проте також постраждало багато цивільних об’єктів: приватні житлові будинки (понад 140), багатоповерхівки тощо.

– Унаслідок масованих обстрілів загинуло понад 70 українців. Травмовано понад 240 осіб та пошкоджено понад 380 об’єктів, – заявив Хорунжий.


Він уточнив, що внаслідок ударів РФ по об’єктах енергетики без світла залишилися близько 4 тис. населених пунктів (зокрема, в Полтавській, Сумській, Львівській, Тернопільській, Харківській, Вінницькій, Хмельницькій, Дніпропетровській, Житомирській і Донецькій областях). Йдеться про період із 7 по 18 жовтня.

Наразі, за інформацією від Міністерства енергетики, залишаються знеструмленими 1 162 населені пункти в Дніпропетровській, Житомирській, Кіровоградській, Харківській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Херсонській областях, включно з тимчасово окупованими територіями.

Протягом останньої доби було зафіксовано 26 обстрілів РФ у семи регіонах. Здебільшого це були ракетні обстріли по Києву, Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. Крім того, війська РФ застосовували дрони-камікадзе.

Унаслідок цих обстрілів протягом доби загинули чотири людини, ще п’ятеро зазнали поранень. Було пошкоджено 14 об’єктів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як поінформував сьогодні президент Володимир Зеленський, з 10 жовтня внаслідок російських ударів по Україні зруйновано 30% електростанцій. Це призвело до масових відключень електрики по всій країні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-18 17:58:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин