Україна і світ

Більш смертоносний: у Таїланді підтвердили випадок нового варіанта віспи мавп


Департамент з контролю і профілактики захворювань Таїланду повідомив, що в країні підтверджено перший в Азії випадок зараження новим, смертоноснішим штамом вірусу віспи мавп (mpox) у пацієнта, який приїхав у країну з Африки.

– Лабораторні аналізи 66-річного чоловіка підтвердили, що він інфікований штамом mpox Clade 1b, – ідеться в повідомленні.

Контакти хворого

Пацієнт приземлився в Бангкоку 14 серпня і його відправили в лікарню із симптомами mpox.

– Ми спостерігали за 43 людьми, які перебували в тісному контакті з пацієнтом, і поки що в них не проявилося жодних симптомів, але ми маємо продовжити спостереження загалом протягом 21 дня, – повідомили в департаменті.

Департамент додав, що будь-хто, хто приїжджає до Таїланду з 42 країн ризику, має зареєструватися і пройти тестування.

Зараз дивляться

Позиція ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила надзвичайну ситуацію в галузі громадської охорони здоров’я у зв’язку з новим штамом вірусу і закликала виробників наростити виробництво вакцин.

Кількість випадків захворювання і смертей від mpox зростає в Африці: з липня спалахи захворювання було зареєстровано в Демократичній Республіці Конго, Бурунді, Кенії, Руанді та Уганді.

За даними ВООЗ, Clade 1b призводить до смерті приблизно в 3,6% випадків, при цьому найбільшому ризику піддаються діти.

Однак глава Департаменту з контролю і профілактики захворювань Таїланду Тонгчай Кіратіхаттаякорн заявив, що ймовірність швидкого поширення mpox набагато нижча, ніж у Covid-19, оскільки для зараження потрібен тісніший контакт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 13:15:33