Україна і світ

Баєр Леверкузен виграв чемпіонат Німеччини (Бундеслігу)

Баєр Леверкузен виграв перший у своїй історії титул чемпіона Бундесліги. Команда Хабі Алонсо здобула історичний трофей за п’ять турів до завершення чемпіонату.

Фармацевти залишаються непереможними у всіх змаганнях цього сезону, побивши в лютому рекорд Баварії з 32 ігор без поразок у всіх змаганнях. Зараз ця серія становить 43 матчі у всіх турнірах.

Баєр став чемпіоном Бундесліги достроково

У 29 турі Бундесліги Баєр на своєму полі розгромив бременський Вердер з рахунком 5:0 та став недосяжним (79 очок) для найближчих переслідувачів Баварії та Штутгарта (по 63 очки). Хет-трик у матчі на свій рахунок записав Флоріан Вірц.

Зараз дивляться

— Я відчуваю себе чудово. Я відчуваю, що це не тільки для нас, це для багатьох людей, які переслідували цю мрію протягом багатьох років. Колишні тренери також є частиною цього. Це дуже особливо, коли все відбувається вперше, і це, мабуть, найскладніший титул, – сказав після гри Хабі Алонсо.

Цей титул допоможе Баєру позбутися небажаного клейма Неверкузен, який переслідував їх як багаторічних призерів чемпіонату Німеччини. Вони п’ять разів посідали друге місце в чемпіонаті, на три більше, ніж будь-яка інша команда.

Для Баєра це також перший трофей в домашніх змаганнях з 1993 року, коли Леверкузен виграв єдиний у своїй історії Кубок Німеччини.

Підопічні Алонсо також продовжують виступи у Лізі Європи, де у першому матчі чвертьфіналу обіграли Вест Гем (2:0). А на внутрішній арені 25 травня Леверкузен спробує виграти Кубок Німеччини – суперником фармацевтів у фіналі стане представник другого дивізіону Кайзерслаутерн.

Нагадаємо, у березні Хабі Алонсо підтвердив, що залишиться на посаді головного тренера команди на наступний сезон, попри чутки, які пов’язували його з переходом до Ліверпуля або Баварії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-14 23:40:10