Україна і світ

Батальйонно-тактичні групи РФ деградували у війні проти України – ISW

Починаючи з квітня, російські БТГ деградували під час невдалих наступальних операціях, включаючи атаки на Київ, Маріуполь, Сєвєродонецьк і Лисичанськ, а спроби відновити ці батальйонно-тактичні групи зазнали невдачі.

Про це заявляють аналітики  Інституту вивчення війни (ISW) у зведенні за 29 листопада.

– Ймовірно, відтоді російські війська кинули залишки бойових сил, поповнення, включно з мобілізованими, у погано навчені, оснащені та організовані спеціальні структури з низьким моральним духом і дисципліною. Тому тепер росіяни змушені покладатися на одноразові структури з мобілізованим персоналом, – наголошують експерти.

Вони кажуть, що в Мінборони Великої Британії також підтвержують, що російські війська, ймовірно, припинили розгортання батальйонно-тактичних груп в останні три місяці, оскільки вони показали свою неефективність.

За оцінками аналітиків ISW, 29 листопада війська РФ досягли незначних успіхів у районі Бахмута, проте навряд чи вони просунулись тими темпами, про які заявляють російські джерела. Водночас ЗСУ продовжували контрнаступальні операції навколо Сватового та Кремінної.

До того ж росіяни змушені воювати на застарілій техніці та відчувають нестачу професійних кадрів, тому, ймовірно, готується друга хвиля мобілізації.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 280-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-30 12:18:26