Україна і світ

Арахамія пропонував Зеленському розсекретити дані про втрати України у війні

Україна втратила у російсько-українській війні менш ніж 100 тис. осіб.

Про це заявив керівник фракції Слуга народу у Верховній Раді Давид Арахамія під час організованої в рамках проєкту Нова країна панельної дискусії 2024: сценарії для країни.

За його словами, він пропонував президенту України Володимиру Зеленському розсекретити дані про втрати української сторони в рамках російсько-української війни. Володимир Зеленський відповідного рішення щодо цього не ухвалював. На сьогодні інформація про втрати України є державною таємницею.

Зараз дивляться

– Коли ви ідете на вулиці і питаєте людей про втрати, я не чув жодного разу менше ніж 100 тис.. А наші втрати набагато менші, – запевнив Арахамія.

Керівник фракції Слуга народу впевнений, що усвідомлення українцями справжніх втрат України у російсько-українській війні продемонструє, що втрати “не такі великі, як вони самі собі уявляють”.

Нагадаємо, ще у квітні 2023 року колишній очільник Міноборони Олексій Резніков казав, що втрати України менші, ніж кількість жертв потужного землетрусу у Туреччині, який на той момент забрав життя близько 50 тис. осіб.

У тому ж квітні зі злитих секретних документів Пентагону стало відомо, що за оцінкою американської сторони, Україна у російсько-українській війні втратила близько 130 тис. осіб, з яких близько 17 тисяч вбитими. Разом з тим, Україна не підтверджувала ці дані.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-26 17:59:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин