Україна і світ

Олексій Резніков затвердив Концепцію розвитку фізичної підготовки і спорту в системі Міноборони

Цей документ на законодавчому рівні затверджує підвищення рівня всебічного забезпечення спортивної діяльності особового складу відповідно до вимог сучасності, європейських і світових стандартів якості. АрміяInform розбиралася, у розвитку яких саме олімпійських та неолімпійських видів спорту буде надана особлива перевага.

Тож, серед олімпійських видів спорту, які підвищують престиж України на міжнародній арені та мають стійкі вітчизняні традиції, будуть вдосконалені: стрільба, плавання, фехтування, легка атлетика, боротьба, сучасне п’ятиборство, гімнастика, веслування, велоспорт, кінний спорт, стрибки на батуті, зимові види спорту.

Особлива увага відведена розвитку, вдосконаленню та підвищенню значущості військово-прикладного спорту шляхом визнання важливих вітчизняних його видів: військового триборства, офіцерського багатоборства, багатоборства військово-спортивного комплексу, стрільби зі штатної зброї; військово-прикладних вправ: рукопашного бою, прискореного пересування, подолання перешкод, метання гранат, військово-прикладного плавання, маршів на лижах, вправ на спеціальних снарядах, а також подальшої популяризації тих, які входять до програми CISM, — військового п’ятиборства, авіаційного та військово-морського багатоборства, парашутного спорту, спортивного орієнтування.

Згідно з Концепцією планується подальше вдосконалення масових видів спорту у військових підрозділах, насамперед тих, які входять до змісту навчальної програми з фізичної підготовки: гімнастики, легкої атлетики, лижної підготовки, плавання і веслування, пірнання у довжину, а також гирьового спорту, спортивних ігор.

Будуть реалізовані організація і проведення наукових досліджень спортивної діяльності особового складу, поліпшення їх фінансування та впровадження отриманих результатів у практику з подальшим вдосконаленням діяльності закладів фізичної культури і спорту Міноборони в умовах інтеграції до НАТО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото — ВІКНУ

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-03 19:31:34