Україна і світ

Полоненим захисникам рф не завжди передає листи від рідних — Координаційний штаб

Рідні полонених військовослужбовців окремої повітрянодесантної Січеславської бригади зустрілися з представниками Координаційного штабу. За словами представника Координаційного штабу, більшість захисників, які повертаються з полону, і яким рідні надсилали листи, кажуть, що не отримували їх.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Віднедавна листи рідні надсилають до Національного інформаційного бюро (НІБ), звідти їх передають до Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

«Листи в рф цензурують. Був випадок, коли рідні крім написаного, передали ще й фотографію, – розповів представник Координаційного штабу. – Фото нашому полоненому віддали, а сам лист – ні», — зазначили в Штабі.

Щодо листів від наших полонених рідним, були випадки, коли конверти приходили як від підтверджених росією, так і від непідтверджених.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також близьких цікавило, за яким порядком потрапляють на обмін ті, хто отримав поранення вже в полоні. Якщо є така інформація, її треба повідомити в НІБ і Координаційний штаб. Найшвидше це можна зробити, заповнивши гугл-форму на нашому сайті.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-21 12:41:17