Суспільне мовлення

День святого Миколая: як святкували у Львові

У День святого Миколая у Львові влаштували декілька благодійних акцій, аби потішити дітей військових, переселенців і дітей-сиріт. Які подарунки отримали діти, дізнавалося Суспільне.

Акцію для дітей військовослужбовців, які воюють на фронті, влаштували у Центрі Шептицького. Аби закупити речі для дітей, об’єдналися кілька благодійних організацій.

“Ми даруємо подарунки дітям — учасникам бойових дій, також учасникам АТО, абсолютно всіх військовослужбовців, в тому числі дітям загиблих воїнів. Ми хочемо принести дітям краплинку радості на свята”, — каже менеджерка благодійного фонду Анастасія Лащук.

Благодійні акції до Дня святого Миколая у Львові: що відомо. Суспільне Львів

Благодійники отримали 324 заявки. Пакунки складали персонально для кожного.

“Усі пакунки підписані. Ми зазначаємо прізвище, ім’я, вік дитини, розмір ніжки. Якщо брати окремо, то в нас для кожного є книжечки. Ось ця, до прикладу, “Одного разу на Різдво”. Також у кожній сумочці є солодощі”, — каже волонтерка Тетяна Ніжниченко.

Благодійні акції до Дня святого Миколая у Львові: що відомо

Благодійні акції до Дня святого Миколая у Львові. Суспільне Львів

А у центрі Львова влаштували благодійний різдвяний ярмарок на підтримку дітей-сиріт. Гроші збирають для підтримки проєктів Центру опіки сиріт.

“На ярмарку в нас продаються смаколики. Це роблять наші парафіяни і волонтери також долучаються. Також в нас різні вироби ручної роботи — ті, які ми майструємо з дітками”, — каже волонтерка Центру опіки сиріт Ірина Сить.

Виручені гроші у Центрі опіки сиріт також спрямують на організацію різдвяних шкіл.

Читайте також

День святого Миколая: історія свята, традиції та прикмети

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Отримали тисячі листів”: як стати помічниками святого Миколая у Львові


Джерело: Суспільне мовлення України