Україна і світ

Все більше доказів воєнних злочинів: у США про “слід” РФ у кожному окупованому регіоні України

Усе більше доказів свідчать про систематичні воєнні злочини, які чиняться окупантами у кожному українському регіоні.

Про це заявила посол США з особливих доручень у сфері глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак.

– Це включає навмисні, невибіркові та непропорційні напади на цивільне населення та елементи цивільної інфраструктури, жорстоке поводження з цивільними особами та військовополоненими та спроби приховати ці злочини, повідомлення про страти, тортури та сексуальне насильство, – сказала Бет Ван Шаак.

Крім того, вона також заявила, що навмисне завдання ударів по цивільній інфраструктурі України з метою залишити мирне населення без електрики та тепла можна прирівняти до воєнного злочину.

За її словами, важко визначити, чи є окремі удари воєнними злочинами, оскільки “кожен окремий удар необхідно оцінювати з точки зору того, чи були поблизу військові об’єкти, чи це були суто цивільні об’єкти, а тому це є послідовною схемою нападів на цивільні елементи”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ван Шаак також наголосила на побудові Росією великої транснаціональної інфраструктури фільтраційних операцій, яких зазнали тисячі громадян України, що є порушенням міжнародного права.

– Є переконливі звіти про фізичне та психологічне насильство, у тому числі позасудові страти в рамках операцій, а також про насильницьке переміщення та депортацію, у тому числі тисяч українських дітей, які були викрадені та насильно усиновлені сім’ями в Росії, – сказала вона.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-22 02:05:16