Україна і світ

Закликав до підтримки окупантів та знищення українців: на Черкащині викрито чиновника

У Черкаській області викрито чиновника, який закликав допомагати окупаційним угрупованням рф у захопленні регіону.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Він виправдовував ракетні удари по українських містах та вбивства цивільних громадян. При цьому зловмисник заперечував причетність загарбників до їхніх військових злочинів у Бучі.

За даними слідства, поплічником ворога виявився співробітник одного з місцевих органів влади, який має відношення до обліку осіб призовного віку.

Після початку широкомасштабного вторгнення він «розгорнув» агітацію на підтримку окупантів. Свої деструктивні «тези» наполегливо поширював серед власного оточення та колег по роботі. Відкрито підтримував політику агресора та планував сприяти ворогу у війні проти нашої держави у разі захоплення регіону.

Під час обшуку, за сприяння керівництва установи, де працював фігурант, правоохоронці виявили у зловмисника мобільний телефон і комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На підставі зібраних матеріалів, йому повідомили про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-03 13:19:56