Україна і світ

Сили оборони України вже винайшли способи, як протидіяти дронам-камікадзе −  Наталя Гуменюк

Про це повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону «Єдині новини».

Вона зазначила, що Командування «Південь» ретельно стежить за ситуацією у своїй зоні відповідальності, а також на тимчасово окупованих територіях, зокрема і у Криму, і фіксує усі події, що відбуваються там.  А також відповіла на запитання ведучого про динаміку застосування ворогом та знешкодження Силами оборони України дронів-камікадзе, які вже протягом трьох тижнів тероризують і південь, і всю територію України.

− Якщо говорити про динаміку застосування, то маю зазначити, що вона трішки «примерзла», скажемо так. Напевно, що погода впливає. Тому що кілька днів тому була масована атака по південному регіоні, зокрема, було запущено 15 дронів по Одещині, 3 – по  Миколаївщині й 1 по Вінниччині. Це все наша зона відповідальності, й всі ці дрони були знищені силами ППО, зокрема, наземними і надводними підрозділами Сил оборони України. Загалом статистика у нас наразі така: 233 дрони-камікадзе, які були запущені по нашій зоні відповідальності, – були знищені Силами оборони України, і лише 47 були такими, що зафіксовані як влучання. Тобто співвідношення досить красномовне. Це свідчить про те, що ми, зокрема, вже винайшли способи, як з ними ладнати, − сказала Наталя Гуменюк.

Також на запитання ведучої, як погода впливає на знищення дронів, вона відповіла:

− У нас часто туманна погода,  контраст температури, зокрема, у нас приморський регіон. І коли море починає віддавати своє тепло, то достатньо туманна погода, атмосфера ущільнюється, і відповідно виявляти ці дрони стає складніше. Адже і звук не розноситься так якісно, але ми все одно маємо способи, маємо можливості, отже, маємо результати знищення цих дронів.

Також вона розповіла, що Сили оборони Півдня, окрім БПЛА, знищують важке озброєння ворога, зокрема, за останньою інформацією Командування – ще  2 російські «Гради» за минулу добу на Херсонщині також було знищено, 4 танки та інші крупнокаліберні артилерійські системи, якими росіяни намагаються атакувати не тільки позиції українських військових, а й територіальної громади, які безпосередньо прилеглі до лінії зіткнення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

−  Є досягнення у знищені безпосереднього живої сили противника, хоча вони намагаються поповнювати її мобілізованими, але це поповнення кількістю велике, а якістю майже ніяке, − сказала Наталя Гуменюк.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-29 10:56:48