Україна і світ

Україну в ЄС хочуть бачити 66% європейців, ще 60% за постачання озброєння – опитування

Більшість мешканців Євросоюзу, а саме 60%, підтримують продовження постачання озброєння в Україну. У Німеччині “за” виступає 61% населення.

Про це свідчать дані опитування Eupinions, оприлюднені Фондом Бертельсмана (Die Bertelsmann Stiftung) разом із бельгійським фондом King Baudouin.

Італійці найменше підтримують подальші постачання озброєння в Україну – всього 42%. Протилежна ситуація у Польщі – 84% виступають за продовження допомоги Україні.

Найбільше схвалюють постачання озброєнь люди віком 16-25 та 56-70 років.

Енергонезалежність від РФ

Щодо споживання Євросоюзом російських енергоресурсів, то 72% мешканців блоку хотіли б бути незалежними у цьому плані. І задля досягнення такої мети готові миритись з особистими труднощами.

Серед найактивніших жителів ЄС – поляки (80%) та італійці (76%). У Німеччині відсоток тих, хто хотів би енергетичної незалежності від РФ, є найнижчим серед усіх країн ЄС: 69%.

Підтримка біженців

81% опитаних європейців підтримують ухвалення своїми країнами біженців з України. У березні цей показник був на 5% вищим. У Франції спад рівня підтримки біженців становив 8, у Нідерландах – 7, а у Польщі – 6 процентних пунктів.

Членство України у ЄС

Дві третини респондентів (66%) заявили, що хотіли б бачити Україну членом блоку. Наприклад, у Польщі висловилися 84% опитаних, а в Німеччині та Франції – по 60%.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дані для опитування Eupinios було зібрано у червні 2022 року. У дослідженні взяли участь 12 тисяч жителів усього Євросоюзу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-05 18:59:03