Суспільне мовлення

“Львівська сотка. Осінь”: на Львівщині відбувся благодійний веломарафон

Сьогодні, 2 жовтня, на Львівщині відбувся благодійний веломарафон “Львівська сотка. Осінь”. Його учасниками стали 300 спортсменів та аматорів велоспорту з усієї України. Змагання пройшли під гаслом “Stand with Ukraine”. Адже основна мета цьогорічного веломарафону — збір грошей для підтримки Збройних Сил України. 

Змагання стартували вранці о 10:25 з вулиці Стрийської у Львові. Далі спортсмени вирушили до села Загір’я, звідки і розпочався заїзд. Згодом учасники марафону поїхали до Бібрки, а звідти — на фініш до села Раковець. На маршруті їх супроводжували поліцейські та медики.

Старт заїзду. Суспільне Львів

Єгор Панченко — досвідчений велосипедист. Він приїхав з Києва. Чоловік каже, що є постійним учасником веломарафонів.

“Все моє життя — це велопробіг. Суперники дуже сильні зібралися, у вас найкращі гонки цього року і єдині гонки, які є цього року. Тому ми до вас завжди їздимо, беремо квитки заздалегідь, адже знаємо, що у вас усе буде “bellissimo”, — каже Єгор Панченко.

Львів’янка Олександра Чадних — аматорка. Вона бере участь у велопробігу вдруге.

“Налаштовувалась гарно, але погода трішки зіпсувала настрій. Але є якісь цілі, заради яких ти весь рік катався. Хочеш якось себе показати в кінці сезону і звісно допомогти ЗСУ — це класно”, — каже велосипедистка.

Для заїзду зареєструвались велосипедисти з різних куточків України

Для заїзду зареєструвались велосипедисти з різних куточків України. Суспільне Львів

Організатором веломарафону є громадська організація “Lviv Bicycle Club”. Менеджерка з комунікації Тетяна Кузьмінська розповідає, для участі в марафоні зареєструвались учасники з усіх куточків України. Найбільше — із Заходу країни та Києва.

“Це вже третій наш благодійний захід в цьому сезоні. Перші ми проводили в режимі онлайн. Ця “Осіння сотка” проходить вже офлайн. Усі організаційні витрати мінімізуємо і усі зібрані кошти ми максимально передаємо на потреби ЗСУ. Сьогодні у нас стартували 300 учасників. Це був ліміт, який ми ввели з урахуванням умов безпеки”, — каже Тетяна Кузьмінська.

Учасники заїзду

Учасники заїзду. Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На весняній “Львівській сотці” організаторам вдалось зібрати та передати фонду “Повернись живим” 120 тисяч гривень. А на веломарафоні “Gran Fondo” організація зібрала 100 тисяч для ЗСУ. Під час цього веломарафону організатори сподіваються зібрати не меншу суму. Остаточну суму благодійних внесків підрахують за тиждень.

Загроза ракетного удару з Чорного моря. Як минула доба на Львівщині


Джерело: Суспільне мовлення України