Україна і світ

Націлена на штами Омікрону і не лише: у Британії схвалили оновлену вакцину Moderna

У понеділок, 15 серпня, Агентство з регулювання лікарських засобів та товарів медичного призначення (MHRA) Великобританії схвалило оновлену вакцину Moderna, яка націлена на подваріанти Омікрона, а також на оригінальний Covid-19.

– Було встановлено, що вакцина відповідає стандартам безпеки, якості та ефективності регулюючого органу Великобританії, – йдеться у заяві.

За словами виконавчого директора MHRA Джун Рейн, дані клінічних випробувань показали сильну імунну відповідь проти вихідного вірусу та штаму Омікрон.

Повідомляється, що в той час як вакцини допомогли знизити госпіталізацію та смертність від Covid-19, який вперше з’явився в Китаї наприкінці 2019 року, нинішні уколи в основному націлені на більш ранні штами інфекції.

У липні Всесвітня організація охорони здоров’я попередила, що пандемія далека від завершення через поширення підваріантів штаму Омікрон.

Зазначається, що половина вакцини Moderna під назвою Spikevax bivalent Original/Omicron орієнтована на вихідний вірус 2020 року, а половина – на варіант Омікрону ВА.1.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Повідомляється, що нова вакцина має такі ж легкі побічні ефекти, що й оригінальний укол Moderna.

модерна
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-15 18:25:58