Україна і світ

Україна залишає у минулому еру російського лобі – Подоляк

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна залишає у минулому еру російського лобі.

Про це він написав у себе в Telegram.

На думку радника, безкарне зло повертається, а невиправлені помилки – повторюються.

– Сьогодні в Україні остаточно демонтується проросійська політична та економічна інфраструктура, яку одразу після оновлення незалежності збирали з уламків СРСР російські спецслужби, – наголосив Подоляк.

Він уточнив, що закриття проросійських телеканалів, арешти вісників “руского міра”, зачистка спецслужб від зрадників у погонах і, нарешті, кримінальні підозри ексміністрам юстиції та закордонних справ часів Януковича – Лавриновичу та Грищенку – це “чітка відповідь системи та робота над помилками минулого”.

– Більше ніхто не зможе змінювати країну, лобіюючи інтереси Росії на державних посадах в Україні. Безумовно, питання про склад злочину, обґрунтованість підозри та допустимість доказів встановить суд у відкритому, прозорому та демократичному процесі, – повідомив радник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Проте вже сьогодні, на його думку, можна констатувати, що залишився в минулому і цілий пласт медіаескорту, який сприяв російському впливу в Україні.

– Політичний фундамент країни, як і її інформаційна матриця, сьогодні зазнають тектонічних змін… А з ними шанс на нове якісне майбутнє та відкриту, чесну, відповідальну політику отримує і український народ, – резюмував він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-25 22:06:16