Україна і світ
Млинці на майонезі: рецепт та ідеї начинок

Млинці – улюблена страва багатьох. Їх можна подавати на сніданок, обід чи навіть вечерю та готувати з різними начинками або без них.
Як приготувати млинці на майонезі та якій начинки будуть для них ідеальними – читайте в нашому матеріалі.
Млинці на майонезі: рецепт
Воду у рецепті можна замінити на молоко. Але кулінари стверджують, що різниця не значна.
Інгредієнти:
- вода – 500 мл
- сіль – дрібка
- борошно – 9-10 ст. л.
- олія – 2 ст. л.
- яйця – 2 шт.
- майонез – 2 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
У тісто для десертних млинців на майонезі можна додати 1 ч. л. ванільного цукру чи дрібку ваніліну.
Рецепт млинців на майонезі покроково:
- У великій мисці розбийте яйця, додайте майонез, сіль та цукор. Збивайте інгредієнти до отримання однорідної маси.
- Підігрійте воду до температури 60-70 градусів, потім вливайте її в майонезну суміш, ретельно перемішуючи.
- Просійте борошно в рідку масу та замісіть тісто для млинців.
- Додайте столову ложку соняшникової олії в тісто та залиште його на 20 хвилин за кімнатної температури.
- Розігрійте сковороду з олією. За допомогою ополоника вливайте тісто на сковороду, смажачи млинці на середньому вогні з обох сторін до готовності. Слідкуйте, щоб вони не пригоріли.
Млинці на майонезі: ідеї для начинок
Експериментуйте з начинками та насолоджуйтеся смачними млинцями на майонезі.
Солодкі начинки:
- Сир з родзинками та медом.
- Шоколадний крем.
- Фрукти зі сметаною.
Солоні начинки:
- Курка з грибами.
- Сир домашній з зеленню.
- Слабосолоний лосось з авокадо.
Овочеві начинки:
- Обсмажені кабачки та перець.
- Броколі з сиром.
- Смажені з цибулею печериці чи гливи.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-25 11:58:00