Україна і світ
Як посмажити форель у борошні та без нього: рецепти та поради
Смажена форель – це не лише надзвичайно смачна страва, а й джерело корисних речовин. Форель багата на риб’ячий жир, який позитивно впливає на здоров’я шкіри та волосся, а також легко засвоюється організмом.
Як посмажити форель, правильний час приготування та важливі поради – читайте в нашому матеріалі.
Як посмажити форель на сковорідці
Для додаткового смаку можна також використовувати розмарин та часник.
Інгредієнти:
- форель (ціла чи стейки) – 2 порції
- лимон – 1 шт.
- оливкова олія – 1-2 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
- петрушка – для подачі
Приготування:
- Рибу промийте та обсушіть.
- Приправте сіллю та перцем з обох боків. Збризніть соком лимона.
- Розігрійте сковорідку з оливковою олією, викладіть рибу. Смажте на середньому вогні по 4 хвилини з кожного боку.
- Подавайте з нарізаним лимоном та петрушкою.
Як посмажити форель на сковорідці у борошні
Щоб отримати хрустку скоринку, форель варто обсмажувати саме в борошні. Пам’ятайте, що сковорода має бути добре розігріта, але вогонь не надто сильний, аби уникнути пригорання.
Інгредієнти:
- форель (по 300 г) – 2 шт.
- цибулина – 1 шт.
- петрушка – 1/2 пучка
- лимон – 1 шт.
- борошно пшеничне – 2 ст. л.
- оливкова олія – 1 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
Приготування:
- Якщо у вас заморожена форель, розморозьте її природним шляхом. Промийте під прохолодною водою та почистьте від луски. Для цього тримайте рибу за хвіст і ножем шкребіть проти росту луски. Розріжте черевце, випатрайте та знову промийте.
- Для начинки цибулю та зелень дрібно наріжте. Змішайте їх у мисці, сік половини лимона, сіль та перець до смаку.
- Обваляйте форель у приготованій суміші та начиніть залишками суміші черевну порожнину риби. Обкачайте рибу в борошні з обох боків.
- На розігріту сковорідку з оливковою олією викладіть форель. Обсмажте по 5 хвилин з кожного боку на середньому вогні.
- Викладіть готову форель на тарілку. Прикрасьте до вашого смаку та подавайте до столу. До риби чудово підійде варена картопля та салат зі свіжих овочів.
Скільки часу смажити форель
- На сковорідці форель смажте по 4-5 хвилин з кожного боку.
- На мангалі запікайте на решітці по 5 хвилин із кожного боку, доки не з’явиться рум’яна скоринка.
- На грилі готуйте по 3-4 хвилини з кожного боку.
Як посмажити форель: додаткові поради
- Не пересмажуйте рибу: її ніжне м’ясо готується швидко.
- Якщо форель жирна, не вливайте у сковороду занадто багато олії.
- Для оригінальної подачі використовуйте гарніри на основі спаржі чи хрусткі хлібці з часником.
- Форель чудово поєднується з гранатовим соусом.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-03 10:35:00