Без одержимого підрахунку калорій: лікарка дала пораду, як ефективно схуднути до Нового року
Професор Франклін Джозеф із клініки зі зниження ваги заявив, що можна скинути зайві кілограми, не вдаючись до щоденного одержимого підрахунку калорій. Експерт вважає, що допоможе природна сполука, що міститься в ягодах, чаї і навіть шоколаді.
– У разі спроби схуднути вживання в їжу продуктів, багатих на поліфеноли, може допомогти скинути зайві кілограми, – каже Джозеф.
Що таке поліфеноли
За словами професора, поліфеноли – це натуральні сполуки, які містяться в барвистих фруктах і овочах. Вони не тільки візуально привабливі, а й є потужними союзниками в контролі ваги, знижуючи потяг до їжі та покращуючи загальний стан здоров’я.
Поліфеноли діють як природні регулятори метаболізму жирів і покращують здатність організму реагувати на сигнали голоду. Ці сполуки також відомі своїми антиоксидантними та протизапальними властивостями.
Дослідження
Дослідження підтверджують ідею про те, що дієта, багата на поліфеноли, корисна для підтримки підтягнутої фігури та запобігання набору ваги.
Так, результати масштабного Європейського проспективного дослідження раку і харчування показали, що люди, які споживали більше поліфенолів, не набрали так багато кілограмів за п’ять років.
– Ці сполуки не просто впливають на жирові відкладення, вони зменшують запалення й оптимізують рівень гормонів, забезпечуючи комплексний ефект, – стверджує Франклін Джозеф.
Продукти, багаті на поліфеноли
Один із найпростіших способів збільшити споживання поліфенолів – вибирати продукти інтенсивного кольору.
Продукти, багаті на поліфеноли, включають:
- темні ягоди: чорниця, ожина та малина, багаті на антоціани, сприяють спалюванню жиру і покращують здоров’я серцево-судинної системи;
- фіолетовий батат: ці яскраві бульби мають протизапальні властивості і багаті поживними речовинами;
- темно-зелені листові овочі: капуста кале та мангольд містять значно більше поліфенолів, ніж салат айсберг;
- зелений чай: багатий на катехіни, прискорює обмін речовин і сприяє зниженню ваги;
- темний шоколад (70% какао і вище): флаваноли в темному шоколаді можуть допомогти приборкати тягу до солодкого;
- оливкова олія: містить гідрокситирозол, що сприяє поліпшенню роботи серця й обміну речовин;
- квасоля (особливо чорна): багата на флавоноїди і клітковину, квасоля підтримує обмін речовин і забезпечує тривале відчуття ситості;
- горіхи: волоські горіхи, пекан і мигдаль багаті на поліфеноли і корисні жири, які сприяють відчуттю ситості та здоров’ю серця.
Ці продукти знижують ризик хронічних захворювань, стабілізують рівень цукру в крові і природним чином знижують тягу до оброблених і солодких закусок, зазначає професор. За його словами, коли ви підживлюєте свій організм цими поживними речовинами, ви помітите менше бажання їсти шкідливу їжу.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело: Express
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-20 09:43:00