Україна і світ

Маринована капуста з буряком швидкого приготування: рецепт


Маринована капуста з буряком швидкого приготування – це ідеальна закуска для святкового столу чи просто на кожен день.

Поєднання хрусткої капусти, солодкого буряка та ароматного часнику дає неповторний смак і колір. А червоний сік буряка надає страві яскравий бордовий відтінок, що робить її ще привабливішою.

Отже, як приготувати мариновану капусту з буряком і що додати, щоб було ще смачніше та апетитніше – читайте в матеріалі.

Маринована капуста з буряком: рецепт

Цей рецепт дуже простий: все, що потрібно – це нарізати овочі, залити маринадом і залишити на добу. І вже через кілька годин ви зможете насолоджуватися цією смачною та корисною закускою.

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 1 кг
  • буряк – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • часник – 3 зубки
  • перець чилі – 1 стручок

Для маринаду:

  • вода – 0,5 л
  • цукор – 75 г
  • оцет столовий – 75 мл
  • сіль – 1 ст. л. з гіркою
  • лавровий лист – 1 шт.
  • горошини духмяного перцю – 3-5 шт.

Приготування:

  1. Капусту промийте, злегка обсушіть та нашаткуйте.
  2. Почищену моркву натріть, а буряк наріжте соломкою.
  3. У каструлі викладіть, чергуючи, шари капусти, моркви та буряка. Кожен шар посипайте дрібно нарізаним часником, а зверху викладіть перець чилі.
  4. Для маринаду змішайте в каструльці воду, цукор, сіль, лавровий лист і перець, доведіть до кипіння. Коли маринад закипить, зніміть його з плити і влийте оцет. Перемішайте.
  5. Залийте овочі маринадом, накрийте тарілкою і притисніть чимось тяжким, щоб маринад покрив усі овочі.

Залиште капусту за кімнатної температури на 24 години.

Маринована капуста з буряком: поради

  • Якщо хочете зробити смак більш м’яким, замініть звичайний столовий оцет на яблучний чи винний.
  • Для ще більш ароматної маринованої капусти можна додати в маринад кілька гілочок кропу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Маринована капуста з буряком – не просто смачна, а й корисна закуска, яка стане чудовим доповненням до будь-якої страви, особливо в холодну пору року. Смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-20 16:33:00