Україна і світ

Монстри і павуки: як розмалювати гарбуз на Геловін


Наприкінці жовтня українці святкують День усіх святих – Геловін. Свято припадає на ніч з 31 жовтня на 1 листопада і приховує в собі безліч традицій і звичаїв.

Серед них – вбирати свої будинки і створювати для цього декорації. Незмінним атрибутом Геловіна є гарбуз, з якого заведено створювати зловісну гримасу. Існує величезна кількість способів розмалювати гарбуз, і в цьому допоможуть прості поради.

Як розмалювати гарбуз на Геловін

Насамперед потрібно вибрати гарбуз. Він має бути максимально привабливим – без вад, тріщин і подряпин. Краще уникати плодів із великою кількістю виступів і нерівностей – їхнє фарбування може бути складним.

Далі потрібно помити й обсушити гарбуз – використовуйте ганчірки та серветки, але відмовтеся від щіток.

Наступний крок – вибір дизайну. Краще уникати складних візерунків – надайте перевагу коту, кажану чи голові чудовиська Франкенштейна. Перед тим як малювати на гарбузі, краще скласти ескіз на аркуші паперу.

Якщо є бажання і час – можна нанести основу на плід у колір самого гарбуза. Для такого завдання чудово підійдуть акрилові фарби.

Для початку можна нанести ескіз фломастером. Якщо сумніваєтеся у власних навичках – зробіть малюнок олівцем, а вже після цього фломастером.

Головне – обирати кольори до стилю малюнка. Приміром, якщо малюєте гобліна, то відтінок має бути темно-зеленим, а якщо кажана – то чорним.

Серед найпопулярніших ідей – гарбуз у вигляді черепа. У цьому випадку можна нанести білу основу, а сам малюнок буде в темних тонах.

Також необов’язково малювати одне тільки обличчя – гарбуз можна прикрасити десятками привидів або іншими милими істотами.

Маленький гарбуз можна прикрасити як будиночок павука – з павутиною навколо і самою комахою.

Якщо є час і бажання намалювати щось незвичайне – можна зробити зелену голову монстра Франкенштейна.

Труп нареченої – культовий мультфільм Тіма Бертона. Головна героїня також є частиною Геловіну вже багато років – можна вибрати її голову для дизайну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Найкраще малювати на гарбузі частинами, даючи їм час просохнути. За бажанням можна додати блискітки або інші прикраси – дизайн обмежується тільки вашими фантазіями.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 16:37:21