Україна і світ

Зливали ФСБ дислокації ЗСУ на Харківщині: затримані радіотелеграфістка та блогер

Фото: Офіс генпрокурора

Затримано радіотелеграфістку та “блогера”, які “зливали” ворогу дислокації ЗСУ на Харківщині.

Про це інформує Офіс генпрокурора.

– За процесуального керівництва органів прокуратури двом особам повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ (ст. 114-2 КК України), – йдеться у повідомленні.

“Зливали” ФСБ дислокації ЗСУ на Харківщині

За інформацією слідства, одна з підозрюваних – радіотелеграфістка Національної гвардії України, в липні 2024 року у месенджері добровільно налагодила постійний зв’язок з представником ФСБ РФ.

Під час особистого листування жінка неодноразово відправляла відомості про дислокації підрозділів українських військ, які безпосередньо задіяні у наданні відсічі російській збройній агресії на Харківщині та прилеглих територіях.

Другий підозрюваний – безробітний мешканець села Ківшарівка Купʼянського району. Відомо, що він адміністрував проросійський Telegram-канал про “ситуацію” на Купʼянщині.

На інтернет-ресурсі чоловік систематично викладав локації українських військових та техніки. “Блогер” закликав читачів каналу долучатися до розповсюдження даних про місця базування та переміщення Сил оборони на Куп’янському напрямку. Фактично ця інформація була потрібна РФ для здійснення прориву та окупації населених пунктів Купʼянського району.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Правоохоронці затримали підозрюваний в порядку ст. 208 КПК України. Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 18:09:05