Україна і світ

Напої на основі меду: 5 швидких рецептів


Міцний імунітет – ключ до здоров’я, особливо в осінньо-зимовий період. Одним із найкорисніших інгредієнтів для зміцнення імунітету є мед, який має антибактеріальні властивості, насичений вітамінами і мікроелементами.

Напої з медом не тільки корисні, але й готуються швидко.

Які напої приготувати з медом в домашніх умовах – читайте в матеріалі.

Медовий лимонад із м’ятою

Цей освіжаючий напій – чудовий спосіб підвищити імунітет завдяки вітаміну С та антибактеріальним властивостям меду.

Інгредієнти:

  • газована вода – 1,5 л
  • лимон – 1 великий
  • м’ята – пучок
  • мед – 2 ст. л.
  • тепла вода – 100 мл

Приготування:

  1. Розчиніть мед у теплій воді.
  2. Лимон вимийте, вичавте сік у банку і додайте нарізану цедру.
  3. Промиті м’яту помніть руками та викладіть у банку.
  4. Додайте медову воду та залийте газованою водою. Добре перемішайте і залиште охолоджуватися в холодильнику на 1-2 години.

Зелений чай з імбиром, лимоном і медом

Зелений чай – відомий антиоксидант, який допомагає зміцнювати організм. А у поєднанні з медом, імбиром та лимоном цей напій стане справжнім зимовим хітом.

Інгредієнти:

  • корінь імбиру – 40 г
  • лимон – 1 шт.
  • мед – 100 г
  • зелений чай – 2 ч. л.
  • вода – 600 мл

Приготування:

  1. Натріть цедру лимона і вичавіть сік. Змішайте з медом.
  2. Натріть імбир і додайте до суміші.
  3. Заваріть зелений чай і дайте йому настоятися 10 хвилин.
  4. Додайте 2 ч. л. приготованого імбиру в чай.

Решту імбирної суміші можна зберігати в баночці для подальшого використання.

Мандариново-імбирний чай із медом

Мандарини містять багато вітаміну С, а імбир і мед чудово зміцнюють імунітет. Цей чай – цікава альтернатива звичайному чаю.

Інгредієнти:

  • мандарини – 2 шт.
  • корінь імбиру – 0,5 ст. л.
  • чорний чай – 2 ст. л.
  • мед – 2-3 ст. л.
  • окріп – 1 л
  • м’ята (за бажанням)

Приготування:

  1. Покладіть у заварник чай та нарізаний імбир.
  2. Мандарини почистьте від шкірки, поділіть на часточки й додайте до заварника. Кісточки можна видалити.
    Залийте все окропом, накрийте кришкою і дайте настоятися 10 хвилин.
  3. Додайте мед та смакуйте.

Медовий квас

Домашній квас з медом не лише смачний, але й корисний. Він добре втамовує спрагу і підтримує імунітет завдяки меду та натуральним дріжджам.

Інгредієнти:

  • вода – 4 л
  • мед – 2 ст. л.
  • дріжджі – 2 ч. л.
  • лимонна кислота – 1 ч. л.
  • житні сухарі – 3-4 шт.
  • родзинки – жменя

Приготування:

  1. Залийте сухарі 1 л гарячої води і дайте настоятися.
  2. Додайте решту води, лимонну кислоту та дріжджі. Перемішайте.
  3. Розчиніть мед у напої та залиште для бродіння за кімнатної температури. Для швидшого процесу додайте жменю родзинок.
  4. Після завершення бродіння процідіть напій і охолодіть його.

Медовуха

Медовуха – традиційний український напій, що має не лише приємний смак, але й здатний зміцнити імунітет завдяки вмісту меду і хмелю.

Інгредієнти:

  • вода – 2 л
  • мед – 300 г
  • шишки хмелю – 7 г
  • сухі дріжджі – 10 г

Приготування:

  1. Прокип’ятіть воду з медом, зніміть піну та додайте хміль.
  2. Охолодіть рідину до 40 градусів, додайте дріжджі та гарно перемішайте. Залиште в теплому місці на кілька днів.
  3. Після завершення процесу бродіння відфільтруйте напій і розлийте по пляшках.

Залиште настоюватися в прохолодному місці на кілька місяців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 16:20:29