Україна і світ

Сім країн виступають проти швидкого вступу України в НАТО – Politicо

Фото: Depositphotos

Одразу сім країн-членів НАТО виступають проти вступу України до Організації Північноатлантичного договору.

Які країни НАТО проти вступу України

Як повідомляє видання Politico, серед них – США, Німеччина, Іспанія, Бельгія, Словенія, Словаччина та Угорщина.

У матеріалі йдеться, що позиція Вашингтона і Берліна зумовлена побоюваннями бути втягнутими у пряму війну з Російською Федерацією.

За словами чотирьох джерел видання, Німеччина та США є одними з найбільших держав, які не поспішають із закликом президента Володимира Зеленського негайно запросити Україну приєднатися до НАТО.

Проте Німеччина та США залишаються не єдиними блокаторами швидкого вступу України до Організації Північноатлантичного договору.

Водночас Угорщина та Словаччина мають іншу причину. Вони дотримуються загалом прокремлівської лінії, а прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан блокує кошти Європейського Союзу на військову допомогу Україні.

Один із представників НАТО на умовах анонімності розповів, що є інші країни, які не хочуть швидко діяти на прохання України, але задоволені тим, що ховаються в тіні. Зокрема, він назвав Бельгію, Словенію та Іспанію.

За словами іншого чиновника, країни підтримують це абстрактно, але як тільки справа дійде до реалізації, тоді вони можуть почати заперечувати цю ідею більш публічно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не виступає за повернення ядерної зброї, проте потребує гарантій безпеки у вигляді вступу до НАТО.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 01:25:44