Україна і світ

Зеленський: Північна Корея – дуже бідна, тому підтримує політику РФ

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський вважає, що Північна Корея підтримує агресивну політику РФ щодо України через велику бідність.

Таку думку глава держави висловив на зустрічі з журналістами.

Чому КНДР підтримує Росію

– Я гадаю, що через гроші. Я вважаю, що Північна Корея дуже бідна. Вони своїх людей відправлятимуть на фронт, – наголосив він.

Зеленський зауважив, що українська сторона фіксувала офіцерів і технічний персонал із КНДР на ТОТ, яких, ймовірно, направили для того, аби вони спочатку зрозуміли, що відбувається на фронті, а потім вже відправляти контингент.

За його словами, йдеться про мовний бар’єр, через який у них можуть виникнути серйозні проблеми.

Водночас, на його думку, Росія дуже обережна з тематикою залучення військових із КНДР, оскільки побоюється жорсткої реакції Китаю.

– Окрім того, дуже обережно сприймають цю тематику і ЄС, і США. Зверніть увагу. Дуже стримано. Але ми б’ємо на сполох, тому що знаємо, що для нас це ризики, – пояснив глава держави.

Раніше у Білому домі повідомили, що ймовірна участь північнокорейської армії у війні проти України є небезпечним та тривожним сценарієм розвитку подій. І сказали, що у них поки немає підтвердження залучення солдатів КНДР.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Однак очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що близько 11 тис. солдатів із Північної Кореї уже проходять військовий вишкіл на сході Росії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 17:11:16