Україна і світ

Не лише вибори у США: Зеленський назвав основні фактори готовності РФ до переговорів

Фото: Офіс президента

Готовність РФ до переговорів про закінчення війни проти України залежить від декількох факторів. Головний з них – це позиція майбутнього президента США.

Про це журналістам розповів президент Володимир Зеленський.

– На мою думку, по-перше, це залежить від виборів в Сполучених Штатах. Я думаю, що вони будуть спостерігати за політикою Сполучених Штатів в цьому питанні. А Сполучені Штати продемонструють політику дуже швидко, після виборів, на мою думку, – сказав він.

Він зауважив, що цю інформацію він отримував під час зустрічей з кандидатами в президенти США Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

– Я вважаю, що вони не будуть чекати до січня: вони щось не зможуть зробити згідно з їхніми повноваженнями, але щось зможуть, – розповів Зеленський.

Від чого залежить готовність РФ до переговорів

Другий момент, який впливає на готовність Росії завершити війну – це енергетика та вільне судноплавство.

– Також, якщо нам вдасться отримати результат по цих двох пунктах, це також буде сигнал, чи готова Росія закінчувати війну, – зауважив голова держави.

У якості третього пункту Зеленський виділив роботу України з деякими країнами Глобального Півдня.

– Ми її проводимо. Маємо зустрічі. Різні країни, різні контакти. Сибіга сьогодні поїхав в Туреччину. Завтра Рустем Умєров і Андрій Єрмак поїдуть в іншу країну Глобального Півдня, – наголосив він.

За його словами, Курська операція на всіх мала великий вплив, особливо на гравців Глобального Півдня.

– Для них це, звісно, такий серйозний шок і сигнали, які говорять про стан армії Росії – що протягом кількох місяців їх армія не може витиснути українських військових з території РФ, – сказав президент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, на зустрічі із журналістами Володимир Зеленський також заявив, що Україна не розглядає можливість отримати членство в НАТО в обмін на відмову від окупованих Росією територій.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 16:53:04