Україна і світ

Після повномасштабного вторгнення РФ населення України скоротилося на 8 млн – ООН

Фото: Getty Images

Після 24 лютого 2022 року населення України скоротилося не на 10, а на 8 млн за рахунок біженців, падіння народжуваності та загибелі людей на війні.

В Організації Об’єднаних Націй уточнили цифри, наведені головою Фонду народонаселення ООН у Східній Європі та Центральній Азії Флоренс Бауер на пресконференції в Женеві.

Як змінилася кількість населення України після початку великої війни

– Загалом населення України скоротилося приблизно на 10 млн з 2014 року та приблизно на 8 млн з початку повномасштабного вторгнення у 2022 році, – сказала вона.

За її словами, перепис не проводився, але ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україні був один із найнижчих рівнів народжуваності в Європі, а її населення скорочувалося через виїзд трудових мігрантів.

Бауер зауважила, що після лютого 2022 року демографічна ситуація ускладнилася ще більше, оскільки близько 6,7 млн українців стали біженцями, а рівень народжуваності впав приблизно до однієї дитини на одну жінку – одного із найнижчих показників у світі.

Водночас голова Фонду народонаселення пояснила, що для підтримки чисельності населення необхідно, щоб на одну жінку припадало 2,1 дитини.

Також вона згадала про кілька десятків тисяч жертв війни, що погіршує демографічну ситуацію.

На початку повномасштабної війни ООН оцінювала чисельність населення України у 36,7 млн осіб. Прогнозувалося, що до 2050 року Україна буде серед країн, де населення скоротиться на 20% – до 29,4 млн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Barrons, france24

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 16:07:08