Україна і світ

Є консенсус щодо запрошення України в НАТО серед більшості членів блоку – Зеленський

Фото: Офіс президента

Більшість країн НАТО підтримують ідею запрошення України до блоку. Однак є кілька країн, які ставляться до цього обережно, над цим триває робота.

Про це президент України Володимир Зеленський розповів під час зустрічі з журналістами, передає Інтерфакс-Україна.

Більшість країн НАТО підтримують запрошення України

Зеленський розповів, що Україна має підтримку від таких країн, як Франція, Велика Британія та Італія.

– Щодо реакції Німеччини, на нашу думку, загалом на сьогодні ситуація залежить переважно від Сполучених Штатів. Вважаємо, що в них іде консолідація їхніх думок щодо НАТО, і це має вплив ще, наприклад, на Угорщину й Словаччину, – сказав президент.

Глава держави також зазначив, що після виборів президента США Україна сподівається отримати більш позитивну позицію від Америки.

– Не через зміну президента, а просто тому, що фокус, увага у Сполучених Штатів нині на виборах, і я вважаю, що в будь-якому разі будь-які різкі заяви з боку США сьогодні, напевно, недоречні або мають виклики. Вважаю, вони не хочуть зайвих ризиків, – пояснив Зеленський.

Президент додав, що для досягнення повної підтримки України в НАТО необхідно багато працювати з Німеччиною, але “все ж таки Сполучені Штати матимуть на це вплив”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Додамо, що під час спілкування з журналістами Зеленський прокоментував чутки про вступ України в НАТО в обмін на окуповані території. За його словами, це не обговорюється, але “ці вкидання в медіа не випадкові”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 16:03:37