Україна і світ

Бої за Часів Яр: РФ вклинилася в лінію оборони ЗСУ, але про втрату міста не йдеться

Фото: ДСНС

У районі міста Часів Яр Донецької області російські загарбники змогли вклинитися в українську лінію оборони, але про втрату міста не йдеться.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини повідомив представник пресслужби 24 Окремої механізованої бригади ім. Короля Данила Іван Петричак.

– На жаль, ворогу вдалося вклинитися в нашу лінію оборони, але про провал критичний і втрату Часового Яру не йдеться. Зараз тривають запеклі бої, – сказав він.

Ситуація біля Часового Яру

Він зауважив, що ситуація біля Часового Яру залишалася напруженою впродовж останнього місяця, й окупанти чинили спроби штурмів щодня.

– Удень сонце, вночі та ввечері йде дощ, тому був сильний туман, і окупанти використали вкотре зміну погоди на свою користь, щоб перейти канал. Зараз він заблокований, триває робота з локалізації, і зараз усі сили бригади налаштовані на те, щоб знищувати окупанта в тому квадраті, де він зараз заблокований, – розповів Петричак.

За його словами, ситуація на фронті у зоні відповідальності 24 ОМБр залишається критично складною, російські військові кратно переважають за чисельністю та намагаються проломити українську лінію оборони, також обстрілюють Часів Яр з артилерії, ракетами, здійснюють авіабомбардування. Проте, зауважує Петричак, оборона міста продовжується, а ситуація наразі є контрольованою.

Часів Яр карта

Часів Яр є містом у Бахмутському районі Донецької області України, адміністративний центр Часовоярської міської громади.

Фото: Deep State

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, минулого тижня у ЗСУ повідомляли, що ситуація біля Часового Яру критично складна , але контрольована.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 15:18:33