Україна і світ

Посилення ППО та паритет у боєприпасах: Сирський поговорив з Остіном

Фото: Military Media Center

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський провів зустріч з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Розмова Сирського з Ллойдом: що відомо

Сирський розповів очільнику Пентагону про стратегічну ситуацію на фронті, а також особливості розвитку оперативної обстановки на найзапекліших напрямках.

– В ході розмови зазначив про важливість системної та безперебійної підтримки Сил оборони України озброєнням та військовою технікою з боку союзників, насамперед США. У цьому контексті вкотре наголосив на необхідності досягнення якщо не переваги, то хоча б паритету з ворогом за номенклатурою основних зразків військової техніки та боєприпасів, – повідомив головнокомандувач ЗСУ.

Також Сирський з Ллойдом обговорили використання повного потенціалу окремих засобів ураження по російських цілях, посилення спроможностей протиповітряної оборони та низку інших питань, які у перспективі матимуть ефект на полі бою.

На завершення розмови подякував Ллойду Остіну за чітку і послідовну позицію з підтримки України та його особистий внесок у започаткування та організацію зустрічей у форматі Рамштайн.

Раніше Сирський повідомляв, що у Курській області, попри всі спроби РФ перехопити ініціативу, ситуація залишається під контролем українських військових.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 972-гу добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні можна стежити за ситуацією в містах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 15:14:00