Україна і світ

Опалювальний сезон у Києві: коли тепло почнуть подавати в квартири

Фото: Pexels

Опалювальний сезон у Києві вже розпочався для лікарень, шкіл, дитячих садків та інших закладів соціальної сфери. Житлові будинки почнуть підключати до тепла пізніше.

Опалювальний сезон у Києві – дата

З понеділка, 14 жовтня, розпочався опалювальний сезон 2024 у Києві, повідомив мер Віталій Кличко.

Спочатку тепло почали постачати для лікарень, шкіл, дитячих садків та інших закладів соціальної сфери столиці.

Теплопостачання підключають за індивідуальними заявками керівників цих установ, враховуючи функціональну специфіку.

Коли розпочнеться опалювальний сезон у Києві для житлових будинків

Житлові будинки розпочнуть підключати до тепла, коли середньодобова температура опуститься до +8°C протягом трьох діб та зберігатиметься тенденція до похолодання.

За словами мера Віталія Кличка, рішення про початок опалювального сезону в Києві ухвалюють після урахування низки компонентів.

Серед них – комфорт жителів, раціональне використання енергоресурсів і економне споживання світла.

Станом на 22 жовтня, у столиці не поспішають вмикати опалення в житлових будинках. Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час брифінгу пояснив, що все залежить від погодних умов.

– Зараз є потепління і витрачати – без перебільшення золотий – газ недоцільно. В умовах війни питання енергоресурсів є в 10 разів гострішим. Коли буде тенденція до похолодання, будемо запускати житловий фонд, – розповів він.

Пантелеєв додав, що всі технічні роботи вже виконані: замінено трубопроводи та проведені випробування.

Він нагадав, що згідно з нормами, опалення вмикають, коли середньодобова температура буде менше +8°C протягом трьох днів. Очікується, що температура знизиться в кінці жовтня або на початку листопада, тоді й буде ухвалено відповідне рішення.

– Нам треба, щоб запасу газу вистачило і нам, і всій Україні саме тоді, коли на вулиці буде дуже холодно – це січень, лютий, – сказав Пантелеєв.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також заступник голови КМДА зауважив, що у Києві 1200 об’єктів соціальної сфери (лікарні, школи, дитячі садки та інші заклади) вже отримали тепло.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 14:54:14