Україна і світ

Литва виділить частину ВВП на оборону України

Міністр оборони України Рустем Умєров провів важливу зустріч із міністром оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом для обговорення шляхів наближення спільної перемоги у війні проти російської агресії.

Про це він написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

Він підкреслив, що Литва є одним із найнадійніших союзників України, і висловив щиру подяку за потужну підтримку з боку литовського уряду та народу.

Під час зустрічі український Міністр представив Лаурінасу Кащюнасу деталі Плану перемоги Президента Володимира Зеленського, у якому членство України в НАТО та сучасне озброєння визначені ключовими елементами для досягнення справедливого миру.

Литва, разом із Латвією та Естонією, планує виділити 0,25% свого ВВП на оборону України.

Литовський міністр підтвердив свою підтримку щодо закупівлі дронів для Збройних Сил України та зазначив про наміри Литви збільшити інвестиції у виробництво далекобійних дронів, які допоможуть вражати цілі на значній відстані від лінії фронту.

Окрім того, обговорювалися можливості Литви в підготовці та забезпеченні українських військових. Сторони домовилися продовжувати співпрацю і вже планують нові зустрічі для поглиблення спільних зусиль.

Нагадаємо, Латвія підтвердила виділення 120 мільйонів євро на допомогу Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, Рустем Умєров запропонував Австралії взяти шефство над однією з українських бригад.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-10-18 13:28:36