Україна і світ

Вже в листопаді 11 тисяч військових КНДР будуть готові воювати проти України – Буданов

Фото: УНІАН

Зараз на сході Росії перебуває близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців, які проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні. І вже з першого листопада вони будуть готові воювати.

Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтервʼю виданню The War Zone 17 жовтня. 

РФ готує військових КНДР для війни проти України

За словами Буданова, північнокорейські солдати, які зараз проходять навчання у РФ, будуть готові воювати в Україні першого листопада.  

Очільник української розвідки розповів, що північнокорейські війська будуть використовувати російську техніку і боєприпаси.  

За його даними, перший підрозділ чисельністю 2 600 солдатів вирушить до Курської області РФ, де Україна створила плацдарм, за який велися запеклі бої.

Проте, куди відправлять решту військових армії КНДР – наразі незрозуміло. 

– У нас зараз немає повної картини, – сказав Буданов. 

Зазначається, що коментарі Буданова з’явилися через кілька годин після того, як президент України Володимир Зеленський заявив журналістам у Брюсселі, що близько 10 тисяч військових КНДР готуються воювати проти України на боці РФ.

Зеленський про участь Північної Кореї у війні проти України

Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея готує близько десяти тисяч військових КНДР для війни в Україні на боці Росії. 

За словами глави держави, Путін дуже надіється на підсилення армії від Північної Кореї, оскільки РФ не встигає з мобілізацією і зазнає великих втрат на полі бою.

Крім того, як зауважив Зеленський, російський диктатор знає про негативні настрої у суспільстві щодо мобілізації. З огляду на це він шукає зовнішньої підтримки. 

Президент Зеленський зазначив, що він вже поінформував президента США Джо Байдена та європейських лідерів про північнокорейський контингент. 

Водночас президент України нагадав, що на тимчасово окупованій території України вже діють офіцери військ КНДР. Там вони тренують російських армійців. 

Крім того, очільник МЗС України Андрій Сибіга говорив про те, що РФ планує використовувати військових КНДР на війні в Україні як гарматне м’ясо. 

За інформацією міністра закордонних справ, на війну в Україну їдуть не північнокорейські найманці, а повноцінні військові підрозділи КНДР. А це, за його словами, свідчить про ескалацію повномасштабної війни проти України та загрозу її масштабування.  

Своєю чергою речник Ради нацбезпеки Білого дому Шон Саветт заявив, що США стурбовані інформацією про можливу участь військових КНДР у війні Росії проти України. 

Він пояснив, що якщо ця інформація підтвердиться, то це вказуватиме на значне посилення оборонних відносин між Північною Кореєю та Росією. 

Нагадаємо, що Путін вніс до Держдуми РФ законопроєкт про ратифікацію договору про всеосяжне стратегічне партнерство з Північною Кореєю. Він закликає обидві сторони надавати військову допомогу одна одній у разі війни.

Ще однією ознакою зміцнення відносин між Москвою і Пхеньяном стало повідомлення, яке з’явилося в четвер, про те, що російські війська тренуються використовувати північнокорейську самохідну артилерію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: The War Zone

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 12:00:43