Україна і світ

TikTok видалив акаунти ЗМІ РФ за спробу впливати на вибори у США


TikTok видалив акаунти Російських ЗМІ за спроби впливу на вибори в США. Попередньо, облікові записи заблоковано назавжди.

TikTok видалив акаунти ЗМІ Росії: подробиці

Про це заявляється в блозі соцмережі.

Таким чином компанія запобігає появі дезінформації на тлі прийдешніх виборів у США, які відбудуться в листопаді 2024 року.

Під блокуванням опинилися облікові записи медіагрупи RT, якій належать пропагандистські служби – РИА Новости, Sputnik, а також ТВ-Новости.

У TikTok заявили, що раніше акаунти були обмежені у Великій Британії та ЄС, зазначивши їхній контент як “підконтрольний державі”. Тепер облікові записи заблоковано назавжди.

До речі, аналогічно у вересні вчинила компанія Meta, заблокувавши облікові записи RT на платформах Instagram і Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно у США звинуватили соцмережі у стеженні за користувачами. Великі сервіси, такі як Facebook, WhatsApp, YouTube, Discord, Reddit, Amazon, Snap, TikTok і Twitter нібито збирають дані про своїх користувачів і передають інформацію стороннім компаніям. До речі, далеко не всі соцмережі охоче видаляли дані на прохання клієнта – деякі виконували вимоги лише частково.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 17:13:18